Poppetjes.JPG

Elk kind en elke volwassen weet zelf het beste wat hij nodig heeft. Deze kennis dragen we allemaal binnen in ons. De manier waarop, het tempo, en welke vorm een oplossing heeft is erg afhankelijk van de persoon, aangezien we allemaal anders zijn. We hebben onze eigen talenten, karakters, ervaringen en behoeftes. Oftewel, we zijn allemaal uniek.

Dit geldt ook voor gezinnen. Elk gezin is weer anders en dus uniek. Een gezin is een geheel van personen die elkaar in evenwicht houden. Gaat het met één van de gezinsleden wat minder of juist heel goed, zal dit merkbaar zijn voor iedereen in het gezin. Kinderen geven vaak met hun gedrag aan dat er binnen in het gezin iets uit balans is. Door te luisteren naar de kinderen én naar de ouders zal niet alleen het kind zijn balans terug vinden maar het gehele gezin.

Daarnaast heb ik ervaren dat het lichaam soms wat hulp kan gebruiken om stress om te zetten naar een gevoel van veiligheid. Ik noem dit hersenwerk.

Door de elkaar versterkende combinatie van talent, het gezin en wat hersenwerk hebben we een persoonlijk recept voor ieder kind. Dit is iets wat vooral leuk is omdat de manier waarop ik werk altijd uitgaat van waar het kind van nature aanleg voor heeft én blij van wordt.

Om bovenstaande visie handen en voeten te geven heb ik de 3 jarige opleiding tot kindercoaching en opvoedcoaching gevolgd bij BGL en heb me daarnaast gespecialiseerd in sytemisch werken, werken vanuit talent, beeldend werken met kinderen en reflexintegratie (hersenwerk).

 


Copyright 2015 - ck-kindercounseling.nl - Foto's Monique Dassen-Dortland - Webdesign Theo van Son